Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Сімм, Джон


Фото

План:


Введення

Джон Рональд Сімм (John Ronald Simm, рід. 10 липня 1970 в Лідсі, Західний Йоркшир) - англійський актор, відомий перш за все щодо участі в теледетектіве " Життя на Марсі "(" Life on Mars ", роль Сема Тайлера) і науково-фантастичному серіалі" Доктор Хто "(роль реінкарнувати Майстри). У числі відомих телевізійних фільмів з його участю - "The Lakes" і "State of Play", а також серіали (лауреати премії BAFTA) "Clocking Off" і "Sex Traffic".

У 2002 році у фільмі Майкла Уїнтерботтома " 24 Hour Party People "Сімм знявся в ролі Бернарда Самнера, фронтмена New Order. У тому ж році на концерті в Фінсбері-парку актор вийшов на сцену з New Order і виконав "Digital", пісню Joy Division.


1. Біографія

Народився в місті Лідсі в графстві Західний Йоркшир, звідки разом з родиною виїхав до 3 роки в Ланкашир. Старший з трьох дітей, він ріс в Нельсоні, Ланкашир; однак, сім'я багато переїздила по північному заходу Англії, включаючи Манчестер, Колні (Англ.) рос. , Бернлі і Блекпул.

Його батько, Роланд Сімм, був музикантом, він же і навчив сина грати на гітарі. У 12 років Джон приєднався до батька в якості гітариста. Виступали вони все частіше, до тих пір, поки не стали злагодженим напівпрофесійним дуетом під назвою "Us2". Вони співпрацювали протягом п'яти років, за цей час Джон набив руку в гітарному майстерності.

У 1986 році Сімм вступив до коледжу. Дебютував у мюзиклах " Хлопці і лялечки "і" Вестсайдська історія "в Блекпулська театрі. Незабаром Сімм вирішив, що музичний театр його не цікавить, і приєднався до аматорській драматичної групі, відточуючи майстерність у вільний час, граючи головні ролі в" Біллі-брехун"Амадеус" (Англ.) рос. , Що полюбилися більшістю місцевих жителів. Після чого він приїхав до Лондона й вступив до Центру Драми ( англ. Drama Centre London ) У віці 19 років - дуже строга класична театральна школа, вивчення системи Станіславського не пройшли дарма. Він здобув вищу освіту в 1992.

Крім театральної кар'єри, в 1990-і Сімм був засновником, автором пісень і гітаристом рок-групи Magic Alex. Група два тури грала на розігріві у " Echo & the Bunnymen ". Сімм зіграв на гітарі в треку" Slideling "в альбомі" Echo and the Bunnymen ". Також Сімм грав лідер-партії на сольних виступах Іена Маккалоха на розігріві перед "Coldplay". Magic Alex випустили альбом "Dated and Sexist" і розпалися в 2005 році.

Професійний акторський дебют Сімма відбувся в 1992 в ролі Джобі Джонсона в епізоді телесеріалу "Rumpole of the Bailey". Також було безліч другорядних ролей, які допомогли відточити майстерність гри перед камерою: псих в " Чисто англійською вбивстві ", закоханий школяр в" биття серця ", утікач в" Оазису "і злодій в" The Locksmith ".

Сімм одружився на актрисі Кейт Магоуон в квітні 2004 року; у подружжя двоє дітей: Раян, народження 13 серпня 2001, і Моллі, народження 9 лютого 2007. Сімм активно вболіває за футбольну команду " Манчестер Юнайтед ".


2. Фільмографія

2.1. Кіно

  • 1995 - Банда з Бостона / Boston Kickout - Філ
  • 1997 - Діана і я / Diana & Me - Ніл
  • 1998 - / Understanding Jane - Oz / Party Stonehead 2
  • 1999 - У відрив! / Human Traffic - Джип
  • 1999 - Чудова країна / Wonderland - Едді
  • 2002 - Цілодобові тусовщики / 24 Hour Party People - Бернард
  • 2002 - Міранда з льодом / Miranda - Френк
  • 2004 - / Ten Minute Movie - Нік
  • 2005 - Брати Рок-н-Ролл / Brothers of the Head - Boatman
  • 2006 - / Devilwood - Гебріел
  • 2008 - вівторок / Tu sday - The Cowboys - Silver

2.2. ТВ

  • 1994 - / A Pinch of Snuff - Clint Heppelwhite
  • 1994 - / Meat - Cecil
  • 2000 - Пробачити і забути / Forgive and Forget - Тео
  • 2000 - Ніколи ніколи / Never Never - John Parlour
  • 2002 - / Magic Hour - Алекс
  • 2002 - Злочин і покарання / Crime and Punishment... Raskolnikov
  • 2002 - Білі зуби / White Teeth - Mr. Hero
  • 2004 - Лондон / London - Friedrich Engels
  • 2004 - Римська імперія: Нерон / Imperium: Nerone - Калігула
  • 2004 - Секс-трафік / Sex Traffic - Daniel Appleton
  • 2005 - / Blue / Orange - Dr. Bruce Flaherty
  • 2007 - Жовтий будинок / Yellow House, The - Vincent Van Gogh
  • 2009 - Скелліг / Skellig - Dave
  • 2012 - Сім днів / Seven Days

2.3. Серіали

  • 1992 - / Rumpole of the Bailey - Джобі Джонсон
  • 1993 - Чисто англійське вбивство / Bill, The - Paul Jeffries
  • 1993 - Биття серця / Heartbeat - Richard Francis
  • 1995 - Метод крекери (телесеріал) / Cracker - William 'Bill' Preece
  • 1995 - / Chiller - Гері Кінгстон
  • 1997-1999 - / Lakes, The - Danny Kavanagh
  • 2001 - довбанути (телесеріал) / Spaced - Stephen Edwards
  • 2003 - Велика гра / State of Play - Cal McCaffrey
  • 2003 - / Canterbury Tales - Ace
  • 2007-2010 - Доктор Хто (телесеріал) / Doctor Who - Гарольд Саксон / Майстер
  • 2006-2007 - Життя на Марсі (телесеріал) / Life on Mars - Сем Тайлер
  • 2008 - Повія Диявола (телесеріал) / The Devil's Whore - Едвард Сексбі
  • 2010 - / Moving On - Moose / Mike
  • 2011 - Скажені пси (телесеріал) / Mad Dogs - Бакстер
  • 2011 - Вигнання / Exile - Том Ронштадт
  • 2012 - Wartime Farm
  • 2012 - Скажені пси-2 / Mad Dogs 2 - Бакстер

3. Цікаві факти

  • Джон божевільний шанувальник The Beatles.
  • Фанат МЮ, що навіть демонструє в деяких своїх фільмах.
  • Улюблений художник Ван Гог, картина "Зоряна ніч"
  • У молодості працював у барі в ВестЕнде офіціантом і танцюристом.
  • Дружить з лідером групи Echo and the Bunnymen Йеном Маккаллох, брав участь у концертах останнього, а також запису альбому Slideling 2003 р. в якості гітариста і бек-вокаліста.
  • Свою дружину, Кейт Магован, Джон відбив у друга Марка Уоррена. Незважаючи на це, вони досі дружать.
  • Улюблене літературний твір - Злочин і покарання.
  • У пробах на роль Раскольникова обійшов багатьох молодих британських акторів, у тому числі Джонатана Ріса-Майєрса
  • На зйомках Злочини і покарання, в сцені, де Раскольников повертається на місце злочину і свариться з малярами, Джон зламав ребро, впавши зі сходів. Причому, проходив з диким болем десь 6 днів, поки зрозумів, у чому справа.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ву, Джон
Ді, Джон
Джон
Ді, Джон
Ло, Джон
Дерек, Джон
Уиклиф, Джон
Тові, Джон
Драйден, Джон
© Усі права захищені
написати до нас