Токарєв, Віллі Іванович

Віллі Токарєв (повне ім'я - Вілен Іванович Токарєв; 11 листопада 1934, хутір Чернишов, Шовгеновський район, Адигейська автономна область, Північно-Кавказький край) - радянський, американський і російський співак і автор-виконавець.


1. Біографія

Вілен Іванович Токарєв [1] народився 11 листопада 1934 на хуторі Чернишов Шовгеновський району Адигейської АТ Північно-Кавказького краю РРФСР (зараз Республіка Адигея Росії), його предки з Кубанських козаків [2]. У 1945 Токарєви переїхали в Дагестан, в Каспійськ. У 1948 році він здійснив своє перше морське плавання, на кораблі він був кочегаром. Потім служив у військах зв'язку, а після армії переїхав до Ленінград. Там він здобув вищу музичну освіту, закінчив музичне училище при Ленінградської консерваторії імені Римського-Корсакова по класу контрабаса. Під час навчання працював в оркестрі Анатолія Кролла, симфо-джаз-ансамблі Жана Татлян, в ансамблі Бориса Ричкова, співачки Гюллі Чохелі. Пізніше працював в ансамблі "Дружба" Олександра Броневицького із співачкою Едіта П'єха. [2]

Почав писати пісні, музику і тексти. Він є автором пісні "Хто винен?", Яка була виконана Анатолієм Корольовим, пісні "Дощ" для Едіти П'єхи та інших. Віллі працював в оркестрі Ленінградського Радіо і Телебачення, яким керував Давид Голощокін. Через гонінь на джаз він виїхав до Мурманськ, там він стає виконавцем власних пісень. Одна з них стала хітом Кольського півострова в 1973 році, "Мурманчаночка". Але в 1974 Віллі емігрує до США. Там він був різноробочим, листоношею, таксистом і ін, потім став співати. У 1979 році вийшла перша платівка "А життя, вона завжди прекрасна", яка була не помічена, а в 1981 - "У галасливому балагані", яка принесла Віллі популярність серед російськомовних емігрантів. [2]

У 1980 роках працював у російській ресторані "Садко", а потім в ресторанах "Приморський" і "Одеса", йому акомпанувала Ірина Ола. Його називали "почесним євреєм Брайтона ". Віллі заснував свій лейбл "One Man Band", записав там близько двадцяти альбомів. [2]

У 1989 Віллі Токарєв прилетів до СРСР з концертами. Велику роль в організації цих гастролей зіграв відомий антрепренер Віктор Шульман, який і сам теж виконував "одеські пісні" з репертуару ленінградських " магнітофонних "бардів, Бориса Січкіна та інших ветеранів жанру. 70 концертів по всьому Радянському Союзу пройшли з оглушливим успіхом. Рік по тому він повторив гастролі. [2]

У 2005 Віллі Токарєв переїхав до Москву і став жити на Котельнической набережній. Тут же відкрив свою студію звукозапису. [3]


2. Сім'я

  • Син Антон Токарєв (нар. 11 липня 1966, в Ленінграді) живе в Санкт-Петербурзі, автор і виконавець в стилі шансон, був телеведучим на каналі "100 ТВ", радіоведучий, веде "Вікенд з Антоном Токаревим!" на радіо Балтика. [4]


  • Син Алекс Токарєв (нар. бл. 1993), живе в Нью-Йорку.
  • Четверта дружина Джулія Токарєва (Юлія) (нар. бл. 1976) - кінознавець (закінчила ВДІК),
    • дочка Евеліна Токарєва (нар. бл. 2000)
    • син Мілен Токарєв (нар. бл. 2003) [3] [5] [6]

3. Дискографія

Номерні Альбоми

  1. 1979 - А життя - вона завжди прекрасна
  2. 1981 - У галасливому балагані
  3. 1983 - Над Гудзоном
  4. 1984 - Золото
  5. 1985 - Козирна карта
  6. 1985 - З днем народження, мила мама!
  7. 1987 - Дитяча платівка
  8. Тисяча дев'ятсот вісімдесят-вісім - 747
  9. 1989 - SOS!
  10. 1990 - Здрастуй, мила жінка!
  11. 1990 - Брайтонских танго
  12. 1990 - Прямо в серце
  13. 1990 - Дорогі імена
  14. 1990 - Бризки шампанського
  15. 1990 - Нью-Йорк - Москва
  16. 1990 - Чому євреї їдуть?
  17. 1990 - Летять перелітні птахи
  18. 1990 - America
  19. 1992 - Росія є, була і буде
  20. 1995 - Прощай, Нью-Йорк
  21. 1996 - Чутки
  22. 2003 - Кримське танго
  23. 2005 - Зіта, Олена і Тимур
  24. 2006 - Я вас любив
  25. 2006 - Пісні про моєї улюбленої Батьківщини, диск 1
  26. 2006 - Пісні про моєї улюбленої Батьківщини, диск 2
  27. 2006 - Нашим з ДОРМАШ!
  28. 2006 - Левон
  29. 2006 - Чорнроголівка
  30. 2006 - Здрастуй, Ізраїль!
  31. 2006 - Слава
  32. 2007 - Darom
  33. 2007 - Артур
  34. 2008 - Олександр Колиев
  35. 2008 - Золотий колос
  36. 2008 - Наш Мер Московський
  37. 2008 - Будівельник наш столичний
  38. 2008 - I Love You Once (The Best Lyrical Songs)
  39. 2007 - My New York (Volume 1)
  40. 2007 - My New York (Volume 2)
  41. 2008 - BOSSNER
  42. 2009 - Чому блатні пісні люблять на Русі?, диск 1
  43. 2009 - Чому блатні пісні люблять на Русі?, Диск 2
  44. 2009 - Вірменія
  45. 2009 - шустовського коньяк
  46. 2009 - Відлуння війни
  47. 2010 - LOLA
  48. 2011 - Світланка


Збірники

  1. 2006 - Віллі Токарєв. Колекція MP3, диск 1
  2. 2006 - Віллі Токарєв. Колекція MP3, диск 2
  3. 2006 - Віллі Токарєв. Колекція MP3, диск 3
  4. 2006 - Віллі Токарєв. Колекція MP3, диск 4
  5. 2011 - Віллі Токарєв. Колекція легендарних пісень MP3

4. Фільмографія

Озвучування

  • 2005 - люксембурзький фільм "Tour De Force"

Документальний

  • "Ось я став багатий сер" [3]

Примітки

  1. Біографія на офіційному сайті - www.willitokarev.ru/bio/
  2. 1 2 3 4 5 Віллі Токарєв - Біографія Віллі Токарєва - www.willitokarev.ru/bio/
  3. 1 2 3 Біографія Віллі Токарєва - www.willitokarev.ru/bio3/ на willitokarev.ru
  4. Радіо Балтика :: Антон Токарєв - www.baltika.fm / person / Anton_Tokarev
  5. Різниця у віці не заважає щастя - magazine.milavitsa.com.ua / za-oknom / raznitsa-v-vozraste-ne-meshaet-schastu /
  6. Рецепт щастя Віллі Токарєва - www.vsar.ru/2009/11/recept-chastya-villi-tokareva/ | Тижневик "Вечірній Саранськ"