Bad Brains

Bad Brains - американська хардкор-група, сформована у Вашингтоні в 1977 році. Разом з Minor Threat і Black Flag вважаються піонерами жанру хардкор-панк. Спочатку утворилися як джаз-колектив під назвою Mind Power, пізніше група перейшла до жорсткого прискореному панківський звучанню. Також в їхній музиці присутні елементи реггей. Протягом своєї історії група кілька разів розпадалася, але згодом музиканти знову збиралися разом.

У 2008 році пісня Bad Brains Right Brigade стала саундтреком до гри Grand Theft Auto IV.


1. Склад

1.1. 1977-1990

  • HR - вокал
  • Dr. Know - гітара
  • Darryl Jenifer - бас
  • Earl Hudson - ударні

1.2. 1990-1991

  • Chuck Mosely - вокал
  • Dr. Know - гітара
  • Darryl Jenifer - бас
  • Earl Hudson - ударні

1.3. 1991-1994

  • Israel Joseph I - вокал
  • Dr. Know - гітара
  • Darryl Jenifer - бас
  • Mackie Jayson - ударні

1.4. 1994-наші дні

  • HR - вокал
  • Dr. Know - гітара
  • Darryl Jenifer - бас
  • Earl Hudson - ударні


2. Дискографія

2.1. Студійні альбоми

  • 1982 - Bad Brains (ROIR Records)
  • 1983 - Rock for Light (Caroline Records)
  • 1986 - I Against I (SST Records)
  • 1989 - Quickness (Caroline Records)
  • 1993 - Rise (Epic Records, # 14 в Heatseekers [1])
  • 1995 - God of Love (Maverick Records, # 20 в Heatseekers [1])
  • 2002 - I & I Survived (DC Records)
  • 2007 - Build a Nation (Megaforce Records, # 100 в Billboard 200 [1]
    # 10 (Top Independent Albums) [1])
  • 2012 - Into the Future (Megaforce Records)

2.2. Концертні альбоми

  • Live at CBGB's 1982 (записаний в 1982, випущений в 2006, MVD Records)
  • The Youth Are Getting Restless (записаний в 1987, випущений в 1990, SST Records)
  • Live (записаний в 1984, випущений в 1988, SST Records)
  • A Bad Brains Reunion Live from Maritime Hall (записаний в 1999, випущений в 2001, 2B1 Records)

2.3. Відео

  • Live at CBGB's 1982 (записаний в 1982, випущений в 2006, Music Video Distributors)

Примітки

  1. 1 2 3 4 Charts & Awards for Bad Brains - wm01.allmusic.com/cg/amg.dll? p = amg & sql = 11: kifpxqw5ldse ~ T5. All Music Guide. (Недоступна посилання - історія - web.archive.org / web / * / http://wm01.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:kifpxqw5ldse ~ T5)