Crass

Сrass - британська рок-група, що утворилася в 1977 в графстві Ессекс, Англія, і вважається (згідно Allmusic) "самої радикальної і безкомпромісною" з груп першої хвилі британського панк-року. [1] На відміну від Sex Pistols, які лише закликали до анархії, Crass були "діючими" анархістами, проживали в комуні "Dial House" неподалік від Еппінг в Ессексі. [1], а виконували атональної панк-/прото- хардкор, викриваючи політику уряду, мілітаризм, соціальний устрій суспільства і конформістів в панк-року.

Перші чотири альбоми групи піднімалися на вершину британського незалежного хіт-параду ( UK Indie Chart). В інді -чарт, також, потрапили сингли : "Bloody Revolutions" / "Persons Unknown" (спільний реліз з Poison Girls, 1980), "Nagasaki Nightmare" (1981), "Sheep Farming In The Falklands" (1982) і "How Does It Feel To Be The Mother Of 1000 Dead?" (1983). [2]

Учасники групи із самого початку оголосили про те, що розпадуться в 1984, і стримали свою обіцянку.


1. Дискографія

1.1. Альбоми

  • Stations Of The Crass (1979)
  • Penis Envy (1981)
  • Christ The Album (подвійний альбом, 1982)
  • Yes Sir, I Wil (1983)
  • Acts Of Love (1984, альбом і книга: вірші Пенні Рімбо, покладені на класичну музику)
  • Best Before 1984 (1986)

2. EPs

  • The Feeding Of The 5000 (1978)
  • Ten Notes On A Summer's Day (1986)

Примітки

  1. 1 2 Richie Unterberger Crass - www.allmusic.com/artist/crass-p16690. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/65oH06Y1w з першоджерела 29 лютого 2012.
  2. UK Indie Charts. The Crass - www.cherryred.co.uk / books / indiehits / c.htm (Англ.) . - Www.cherryred.co.uk. (Недоступна посилання - історія - web.archive.org / web / * / http://www.cherryred.co.uk/books/indiehits/c.htm)