Death in June

Death in June - музичний проект англійського фолк-музиканта Дугласа Пірса, більш відомого під сценічним ім'ям Дуглас П. (Douglas P.). Група Death in June утворилася в Великобританії в 1981 у вигляді тріо. У 1985 більшість учасників зайнялися власними проектами, а група перетворилася на сольний проект Дугласа П. з різними запрошеними музикантами, в числі яких встигли побувати - Девід Тибет, Бойд Райс, Джон Мерфі.

Протягом свого існування стиль Death in June зазнав значних змін - від постпанка і індастріал до більш мелодійною музикою, близькою за звучанням до фолку. Незважаючи на спірність і сумнівну епатажність Death in June, пов'язану з експлуатацією групою нацистської тематики, група отримала значну популярність у пост-індастріал -колах. Завдяки музиці Death in June поширився новий музичний стиль - неофолк, в якому і виконані останні альбоми групи.


1. Дискографія

1.1. Альбоми

  • The Guilty Have No Pride (1983)
  • Burial (1984)
  • Nada! (1985)
  • The World That Summer (1986)
  • Brown Book (1987)
  • The Wall of Sacrifice (1989)
  • stenbrun (1989) - спільно з Les Joyaux de la Princesse
  • 1888 (1990) - спліт з Current 93
  • But, What Ends When the Symbols Shatter? (1992)
  • Rose Clouds of Holocaust (1995)
  • Death in June Presents: KAPO! (1996)
  • Take Care & Control (1998) - за участю Альбіна Юліуса (Der Blutharsch)
  • Operation Hummingbird (2000) - за участю Альбіна Юліуса
  • All Pigs Must Die (2001)
  • Alarm Agents (2004) - спільно з Бойдом Райсом
  • Free Tibet (2006) - за участю Девіда Тибету
  • The Rule of Thirds (2008)
  • Peaceful Snow (2010)

1.2. Сингли

  • Heaven Street (1981)
  • State Laughter (1982)
  • She Said Destroy (1984)
  • Born Again (1985)
  • Come Before Christ and Murder Love (1985)
  • To Drown a Rose (1987)
  • Paradise Rising (1992)
  • Cathedral of Tears (1993)
  • Sun Dogs (1994)
  • Black Whole of Love (1995)
  • Kameradschaft (1998)
  • Passion! Power!! Purge! (1998)
  • We Said Destroy (2000)

Примітки