Deutsch-Amerikanische Freundschaft

Deutsch-Amerikanische Freundschaft (також відомі як DAF або DAF) - електро-панк -група з Дюссельдорфа ( Німеччина). Назва перекладається як "Німецько-американська дружба", вимовляється "Дойч-амеріканіше фройндшафт"


1. Історія

Габі Дельгадо-Лопез (концерт DAF, 2012)

Група заснована в 1978 році декількома учасниками, в числі яких були Роберт Герл і Габі Дельгадо-Лопез, що залишаються до цього дня (2007) основними учасниками DAF. Іншими учасниками були музиканти групи Der Plan, вони прімалі участь у запису дебютного альбому "Ein Produkt der DAF" (1979) [1].

Хітом, який став для DAF проривом, є саркастична "Der Mussolini" (" Муссоліні ") з альбому" Alles ist gut "(1981). Альбом був записаний складом вже скоротився до дуету Герла і Дельгадо, при продюсерської та технічної підтримки легендарного Конні Планка. [2] Альбом отримав в Німеччині нагороду "Deutscher Schallplattenpreis".

У середині 1980-х музиканти почали сольні кар'єри. Тоді останнім студійним альбомом став "1st Step To Heaven" (1986) з ухилом звучання в бік танцювальної музики. Однак, активність DAF як дуету Герла і Дельгадо була відроджена з виходом альбому "15 Neue DAF-Lieder" в 2003 році, з якого була випущена синглом анти- бушівський пісня "The Sheriff" ("Шериф"). [1] У 2007 році Дельгадо відмовився приєднатися до Герлен для серії концертів, і був замінений іншим вокалістом, після чого проект був перейменований в "DAF Partei" [1].


2. Дискографія

2.1. Альбоми

  • 1979 Produkt der Deutsch-Amerikanischen Freundschaft
  • 1980 Die Kleinen Und Die Bsen
  • 1981 Alles Ist Gut
  • 1981 Gold Und Liebe
  • 1982 Fr Immer
  • 1983 Live in Berlin 1980 (концертний альбом)
  • 1986 1st Step To Heaven
  • 1988 Best Of DAF (збірка)
  • 2003 Fnfzehn Neue DAF Lieder (CD / LP, Mhltal)

2.2. Сингли

  • 1980 Kebab Trume
  • 1980 Ich Und Die Wirklichkeit
  • 1980 Der Ruber und der Prinz
  • 1986 Pure Joy
  • 1987 The Gun (Maxi-Single)
  • 2003 Der Sheriff (Mhltal)

Примітки

  1. 1 2 3 4 5 DAF - www.allmusic.com/cg/amg.dll?P=amg&sql=11:d9fyxqq5ldse (Англ.) на сайті Allmusic
  2. Альбом "Alles ist gut" - www.allmusic.com/cg/amg.dll?P=amg&sql=10:4rjqoalabijm (Англ.) на сайті Allmusic 3 з 5 зірочок