Знаймо

Додати знання


Цей текст може містити помилки.

Green Grey


фото

План:


Введення

Green Grey - російськомовна Поп-рок -група з України, заснована в Києві навесні 1992. B початку своєї кар'єри Green Grey грали життєрадісну молодіжну музику, що являла собою суміш різноманітних стилів і музичних напрямів - фанку, року, тріп-хопу, підкріплену власними аранжуваннями; самі учасники гурту називали свій стиль "укр-попом" - за аналогією з " брит-попом " [1].


1. Формування складу

Склад її за цей час кілька разів змінився. З первинного в колективі залишився лише автор музики і основний ідеолог групи Дизель (Андрій Яценко) [2]. В 1994 до групи приєднався вокаліст Мурік (Дмитро Муравицький), який разом з Дизелем є нині основним учасником групи [3], після чого до групи приходить успіх [2].

2. Основні нагороди

  • 1993 Гран-прі на фестивалі "Живий звук".
  • В 1994 на фестивалі "Білі ночі" в Петербурзі їх відзначає спеціальним призом канал MTV, після чого група регулярно їздить на MTV Music Awards.
  • В 1996 "Грін Грей" удостоюються Гран-прі на московському фестивалі "Покоління".
  • В 1998 "Грін Грей" були визнані на Україні кращою альтернативною групою, а в 1999 - кращою рок-групою.

3. Дискографія

Альбом "Емігрант" (2002)
  • Грін Грей. 1997.
  • 550 MF (550 метрів фанка). 2000.
  • Емігрант. 2002.
  • Дві Епохи 2003.
  • The Best. 2003.
  • Метаморфоза. 2005.
  • MRK - Зірка з небес (Сольний альбом Муріка). 2007.
  • Трідео (feat. Sister Siren) - мультимедійний максі сингл

Найбільш відомими кліпами Green Grey є "Під дощем", "Массква, або куди ми їдемо на Лімо", "Емігрант", "Тільки Вночі", "Все Буде Добре", "Мазафака", "Весна 8го Дня" (feat. Децл ), "Наше право", "Сонце і Місяць", "Стереосистема", "Все Минуло", "Трідео" (feat. Sister Siren), Той День.

Мікс пісень "Мазафака" Green Grey і "Can We" SWV feat. Missy Elliott вважається одним з перших представників стилю bastard pop (mash-up).


4. Наше право

Влітку 2005 Дизель і Мурік виступили з суспільно-політичною ініціативою під назвою "Наше право", метою якої є захист російськомовного населення України (і музикантів зокрема) від дискримінації по мовною ознакою. Акцію фінансувала соціал-демократична партія України (об'єднана) (СДПУ (о)) .

5. Додаткова інформація

  • Група першої в історії української музики їздила на церемонію нагородження МТВ і першою уклала контракт із компанією "Пепсі-кола" (1996) [3]. "Грін Грей" першим в історії української рок-музики почав виступати одночасно з живим ді-джеєм, влаштовувати супер шоу з використанням спец ефектів, піротехніки і сценічних трансформацій [3].
  • Перший хіт групи "Під дощем", саранжірований Василем Ткачем, два роки поспіль визнавався піснею року в київському "Параді хіт-парадів" [2].
  • Скандальний хіт "Мазафака" був у числі перших, які транслювалися радіостанцією "Наше радіо" на початку її мовлення. Ця композиція була присвячена одному групи, що знаходився в лікарні [2].
  • На Україні і за кордоном "Грін Грей" виступали на одній сцені з такими командами, як The Prodigy, Whitesnake, Faith no more, A-HA, Snap!, Run DMC, C & C music factory, Lenny Kravitz та іншими [1].
  • До дня Києва (31 травня 2009 року) Мурік (Дмитро Муравицький) написав для Софії Ротару пісню "Зачекай" [4]

6. Статті

Ukrainian Music News: Грін Грей стали володарями премії "Краща група 90-х"!

Примітки

  1. 1 2 :: Київський Рок Клуб :: Green Grey - rock.kiev.ua / klub / g_g.php
  2. 1 2 3 4 OZON.ru - "Green Grey" (Грін Грей) - www.ozon.ru/context/detail/id/233858/
  3. 1 2 3 ГРІН ГРЕЙ [Сонце і Місяць]: Досьє зірок: УКРАЇНСЬКИЙ МУЗИЧНИЙ ПОРТАЛ - ter-a.com.ua/index.php? nma = isp & fla = stat & nm = 13
  4. Інформація про виконавця - www.tophit.ru/cgi-bin/wind.cgi?id=18717

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
The Aerosol Grey Machine
Green Day
Green River
Colorless green ideas sleep furiously
© Усі права захищені
написати до нас