Living Death

Living Death - німецька метал -група з міста Фельберт, що з'явилася на стику 1980-1981 років. Є однією з перших європейських груп, що стали грати музику в жанрах спід- і треш-метал.


1. Історія

Засновниками групи були брати Райнер (гітара) і Дітер (бас-гітара) Келх і гітарист Франк Фріке. Пізніше до Living Death приєднався вокаліст Торстен Бергманн. Група починала з простого пауер-метала з екстремальним вокалом. З кожним новим альбомом група додавала в швидкості і потужності, поки не випустила абсолютно трешевий на думку багатьох альбом "Protected from Reality". Після виходу "Worlds Neuroses" в 1989 Тото, Фред і Атомік Штайф покинули групу. Вони створили нову команду під назвою LD, а решта учасників Living Death (Райнер і Дітер Келхі) відродили групу з трьома новими музикантами. Вийшла дещо дивна ситуація, особливо враховуючи той факт, що преса не могла визначити, яка з груп є реальним правонаступником Living Death і їх постійно плутали. Після цієї плутанини LD перейменувалися в Sacred Chao (за назвою однієї з пісень Living Death) і новим складом випустили один міні-альбом, після чого розпалися. Living Death змогла записати тільки один альбом і припинила своє існування в 1991.


2. Учасники групи

Найвідоміший склад: Торстен "Тото" Бергманн (вокал), Андреас Оберхофф (ударник), Райнер Келх (гітара), Дітер Келх (бас-гітара)

Також в групі взяли участь: Франк Фріке (1980-1988, гітара; Mekong Delta, X-Mas Project, екс- UDO), Фред (1988-1989, гітара; Sacred Chao), Франк Шубрінг (1981-1983, ударник), Ерік (сесійний ударник в "Vengeance of Hell"), Харальд Лутце (1984, ударник), Атомік Штайф (1986 - 1989, ударник; Stahltrger, Assassin, Sodom, Holy Moses, Violent Force, Sacred Chao)


3. Дискографія

  • 1983 - Demo 83 (демо)
  • 1984 - Pre-Production Demo (демо)
  • 1984 - Vengeance of Hell
  • 1985 - Watch Out ( EP)
  • 1985 - Metal Revolution
  • 1986 - Back to the Weapons (EP)
  • 1987 - Eisbein (mit Sauerkraut) ( Сингл)
  • 1987 - Protected from Reality
  • 1988 - Live (EP)
  • 1989 - Worlds Neuroses
  • 1991 - Killing In Action
  • 1994 - Living Death (Збірник)