Nihilist Spasm Band

Nihilist Spasm Band, або NSB - канадська музична група з міста Лондон (Онтаріо), який виконує музику в стилі " нойз ". Група була сформована в 1965 у складі: Х'ю Макінтайр, Джон Клемент, Джон Бойл, Білл Екслі, Мюррей Февро, Арчі Ліч, Арт Претт і Грег Карно. Пізніше Ліч покинув групу, Карно загинув в аварії в 1992 році, а Макінтайр помер від серцевого нападу в 2004 році.

Поряд із традиційними, музиканти використовують модифіковані в домашніх умовах або самостійно винайдені інструменти. Музика Nihilist Spasm Band будується переважно на імпровізації, аж до неспівпадання настроювання інструментів, темпів гри на них, і розмірів такту.


1. Дискографія

  • The Sweetest Country This Side of Heaven (сингл, 1967), Arts Canada
  • No Record (1968), Allied Record Corporation
  • Vol. 2 (1979), Music Gallery Editions
  • 1984 (1984), Chimik Communications
  • x ~ x = x (1985), United Dairies Records
  • What About Me (1992), Alchemy Records
  • Live in Japan (1997), Alchemy Records
  • Every Monday Night (1999), Alchemy Records
  • No Borders with Joe McPhee (2001), Non Musica Rex
  • NSB Live at Western Front (2006), NSB
  • No Nihilist Spasm Band in Mulhouse (2007), Les Mondes Mental
  • No Borders to No Borders with Reynols (2007), Disques Hushush
  • Live In Geneve, Switzerland October 2006 with Fossils (2007), Wintage Records & Tapes
  • theBESTweCANdo (2008), NSB

2. Учасники

  • Джон Клемент (John Clement) - гітара, бас-гітара, ударні
  • Джон Бойл (John Boyle) - Казу, африканське піаніно, ударні
  • Білл Екслі (Bill Exley) - вокал, каструля
  • Мюррей Февро (Murray Favro) - гітара
  • Арт Претт (Art Pratten) - "pratt-a-various", водопровідна труба

2.1. Запрошені учасники

  • Aya Onishi - ударні, Казу
  • Tim Glasgow - гітара, ударні
  • Mark Favro - синтезатор " Casio "
  • Galen Curnoe - гітара

2.2. Колишні учасники

  • Х'ю Макінтайр (Hugh McIntyre) - бас-гітара
  • Арчі Ліч (Archie Leitch) - кларнет
  • Грег Карно (Greg Curnoe) - Казу, ударні (1936-1992)