The Pretenders

The Pretenders
The Pretenders
фото
Основна інформація
Жанри

нова хвиля
панк-рок
пост-панк

Роки

з 1978

Країна

Flag of the United Kingdom.svg Великобританія

The Pretenders - англо-американська рок-група, утворена в 1978 році вокалісткою Кріссі Хайнд (яка також була автором більшості пісень) і на перших порах тяготевшая стилістиці панку і нової хвилі. Крім Хайнд, до складу колективу входили Джеймс Ханімен-Скотт (гітара), Піт Фарндон (баси) і Мартін Чамберс (ударні).

Вже в 1980 році The Pretenders опинилися на вершині британських чартів з синглом "Brass in Pocket". У тому ж році вийшов найуспішніший їх альбом, "The Pretenders". Протягом 1980-х рр.. учасники групи регулярно йшли з життя з причини передозування наркотиків, що вимагало від Хайнд постійного перегляду складу колективу. З роками вона все частіше записувалася сольно або з іншими зірками ( Шер, UB40 та ін) У 1994 р. вийшов останній крупний хіт групи - величава лірична композиція "I'll Stand by You".


Дискографія

Студійні альбоми

  • 1980: Pretenders
  • 1981: Pretenders II
  • 1983: Learning to Crawl
  • 1986: Get Close
  • 1990: Packed!
  • 1994: Last of the Independents
  • 1999: Viva el Amor
  • 2002: Loose Screw
  • 2008: Break Up the Concrete